Változatossággal az egészségért! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Kumquat Kumquat néven több, eredetileg Kínából származó citrusfaj termését hozzák forgalomba. A gyümölcsök rendszerint 2-4 cm átmérőjűek, tojásdadok vagy kerekdedek. Héjuk sötét sárga, vagy narancssárga, a gyümölcshúsról nem leválasztható, de erre nincs is szükség. A kumquatot héjastul fogyasztják. Az édeskés, citrus aromájú héj és a savanykás, lédús gyümölcshús együtt fogyasztva ad kellemesen frissítő ízt. Magas c-vitamin tartalmának köszönhetően seegít megőrizni a szervezet védekezőképességét. Exportőr országok: Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Brazília, Dél Afrika, Izrael.
Recept: Keleti csirke kumquattal Hozzávalók négy személyre: 2 evőkanál olaj, 40 dkg csirkemell, csésze keresztben felaprított zellerszár, 1/2 csésze felaprított újhagyma, 20 dkg felszeletelt és kimagozott kumquat, 20 dkg feldarabolt cukorborsó, 1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér, 1/2 csésze csirkehúsleves (pótolható leveskockával), 1/2 csésze víz, 2 evőkanál étkezési keményítő 1/2 csésze vízzel elkeverve, 1 evőkanál citromlé koncentrátum, 1/2 csésze pirított mandula (egész), só ízlés szerint. Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra szeljük, és olajon majdnem készre sütjük. Ekkor
hozzáadjuk a zellerszárat, az újhagymát, a kumquatot, a cukorborsót, a
gyömbért, a húslevest és a narancslé koncentrátumot. Gyakran kevergetve
addig főzzük, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Hozzáadjuk a keményítőoldatot,
és még néhány percig továbbfőzzük. Rizságyon, pirított mandulával díszítve
tálaljuk.
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||